Deel 1: Je eigen droomhuis bouwen!

Ongeveer een jaar geleden hebben ik en mijn vriend ons ingeschreven voor een nieuwbouwproject in Deventer bij ons in de buurt. Het is een project waar verschillende kavels te koop kwamen te staan. Dat zou dus betekenen dat je je eigen droomhuis mag bouwen! Daarom schreven we ons in, maar wel met de gedachte we worden toch nooit ingeloot, dat willen er vast zoveel…

September 2020 kregen we een mailtje met daarin; Helaas jullie zijn niet ingeloot… we dachten geeft niks, want we wonen al zo mooi! Een paar weken later kregen we ineens nog een mail dat niet iedereen een kavel wil en er een tweede trekking heeft plaatsgevonden. Met in die mail ook: INGELOOT! Wauw, wat gaaf! Gelijk heel veel vragen stelden we elkaar zoals; Je eigen droomhuis bouwen, kunnen wij dat en wat gaat dat kosten?

We vonden dat we deze kans niet aan ons voorbij moesten laten gaan en ervoor moesten gaan, want wanneer mag je nou zelf je eigen huis ontwerpen? Dat komt natuurlijk niet vaak voor.

Iets meer over het project

Het project heet op je stek.Het is op een unieke plek dichtbij de IJssel aan de stadsrand van Deventer. Er is ruimte voor het nieuwe wonen. Duurzaam, ontspannen en gezond wonen in een tuinenlandschap. De gemeente ontwikkelt hier een nieuwe toekomstbestendige woonbuurt met respect voor natuur en landschap. 

Met name het duurzaam, gezond en groen wonen spreekt ons in het project heel er gaan. We willen dit doorvoeren in ons ontwerp van het huis.

je eigen droomhuis bouwen

Waar begin je?

Vanuit het project hebben we een inspiratiemagazine gekregen. In dit magazine stonden prachtige ontwerpen waaruit je veel ideeën kon opdoen. We hebben de kavel toegewezen gekregen die bovenaan ons lijstje stond. Bij deze kavel zit een kavelpaspoort. Op dit kavelpaspoort staan de maten waarop je mag bouwen. Door het inspiratiemagazine en de maten in het kavelpaspoort had je in grote lijnen al een idee gekregen van hoe het huis er ongeveer uit moet komen te zien.

In mijn volgende blogs neem ik je graag mee met de keuzes die we hebben gemaakt voor ons ontwerp, architect, aannemer en interieur.

Eén gedachte over “Deel 1: Je eigen droomhuis bouwen!

  • Sandra

    Wat super gaaf! Ik lees graag mee met jullie vorderingen. Veel keuzes maar uiteindelijk ook een droomhuis! Geniet van het hele traject!

Reacties zijn gesloten.