Deel 2: De eerste stappen die wij hebben genomen voor het bouwen van ons nieuwe huis!

In mijn vorige blog vertelde ik jullie dat we waren ingeloot! Nu is er alweer een tijd voorbij en zijn we al zover dat deze week de bouw gaat beginnen. Super spannend allemaal. Ik vind het leuk om jullie even mee te nemen in de keuzes die wij hebben gemaakt om ons huis te realiseren.

Wel of geen architect?

Toen we hoorden dat we waren ingeloot, konden we gelijk aan de slag. Mijn vriend en ik weten altijd goed wat we willen en omdat ik goed overweg kan met Sketchup (3D programma) kon ik onze ideeën uitwerken. We hebben heel wat ideeën gehad, want waar begin je? Wil je de keuken aan de voorkant of wil je juist de woonkamer aan de voorkant enzovoort… Hier zal ik in mijn volgende blog meer over vertellen

De vraag was, gaan we daar een architect voor inhuren of doen we het zelf? Omdat we naar al onze ideeën en uitwerkingen tot een definitief ontwerp waren gekomen en van dat ontwerp niet meer ’s nachts wakker lagen, dachten we dit moet hem zijn! Daar hebben we geen architect voor nodig!

Aannemer zoektocht!

Nu we ons ontwerp zo goed als klaar hadden, was de volgende stap voor ons om op zoek te gaan naar een aannemer. We hebben met verschillende aannemers contact gehad. Bij de grote aannemers bedrijven, voelden we ons niet serieus genomen. Het huis was te klein, of we kregen gewoon nooit meer een reactie terug. Erg frustrerend.

Omdat we graag alles zelf doen, zijn wij ook nog gaan kijken naar aannemers die het huis casco opleveren. Dit houdt in dat eigenlijk alleen de buitenmuren staan en je de rest zelf moet doen. Nu leek ons dit in eerste instantie wel tof om te doen, maar achteraf blij dat we daar niet voor hebben gekozen. Er komt echt veel bij kijken qua planning en de kosten zouden niet veel lager zijn, omdat we nog veel dingen moesten uitbesteden.

Onze keuze is uiteindelijk gevallen op een aannemer in dezelfde stad als waar wij wonen, namelijk in Deventer. Van origine is het standbouwbedrijf, maar omdat die sector een tijd stil heeft gelegen hebben ze zich gestort op huizen bouwen! Ze hadden tijd en stonden te trappelen om met ons huis aan de slag te gaan. Dit gaf ons een goed gevoel!

We hebben samen met de aannemer onze ideeën uitgewerkt en zo kwam er stukje bij beetje een echt definitief ontwerp! Daar zal ik in de volgende blog alles over vertellen.