Duurzame Zonwering: Onze oplossing voor BENG en comfort

Bij het ontwerpen van ons huis liepen we tegen een uitdaging aan: ons ontwerp voldeed niet aan de BENG-normen vanwege te veel ramen en het risico op oververhitting. Gelukkig vonden we een oplossing in duurzame zonwering, die niet alleen aan de eisen voldeed, maar ook ons comfort verhoogde. In deze blog deel ik ons proces en de voordelen van onze keuze voor solarscreens van Verano.


Duurzaamheid en Efficiëntie

Onze zoektocht naar een oplossing leidde ons naar zonweringbedrijf Verano, waar we uitgebreid werden geadviseerd over de mogelijkheden. Al snel viel onze keuze op solarscreens, die niet alleen efficiënt waren in het reguleren van zonlicht en warmte, maar ook duurzaamheid! Het feit dat de screens op zonne-energie werkten, zonder extra elektriciteit te verbruiken, was een enorme plus.


Mooi en Functionaliteit

Een ander aspect dat ons aansprak, was de ruime keuze aan kleuropties. Zo konden we de perfecte match vinden voor onze gevelbekleding en felsplaten. Ik heb online een kleurstaal aangevraagd, zodat ik thuis alles goed kon bekijken en matchen.

Ook vind ik het fijn dat de screens op afstandsbediening werken, zo hebben we geen lelijke knoppen of koorden aan de muur.

Professionele Service

Verano bood niet alleen hoogwaardige producten, maar ook professionele service. Het inmeten en monteren van de screens verliep vlekkeloos, dankzij de expertise van de monteurs. De screens worden helemaal voor jou op maat gemaakt.


Eindresultaat en Gebruikservaring

Een jaar na installatie zijn we nog steeds dolblij met het eindresultaat. De solarscreens bieden niet alleen bescherming tegen oververhitting en verblinding, maar ook privacy en comfort. Of het nu gaat om het werken op onze laptop zonder hinderlijke zonnestralen of om gezelligheid met bezoek zonder last van de zon, de solarscreens hebben zichzelf bewezen als een waardevolle toevoeging aan ons huis.


Conclusie

Het implementeren van duurzame zonwering, zoals solarscreens, bleek niet alleen een oplossing voor het voldoen aan BENG-normen, maar ook een investering in comfort. Met een combinatie van efficiëntie, functionaliteit en professionele service hebben we een oplossing gevonden die perfect past bij onze behoeften en bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Bekijk hiernaast de video om te zien hoe gemakkelijk de screens werken!